A kép illusztráció

Szerenénk valami újat és hasznosat létrehozni a csapatunkban rejlő tudást kihasználva.

A MéhTer létrehozásának hátterében az állt, hogy valami újat, valami hasznosat szerettünk volna létrehozni, felhasználva azt a tudást, ami a csapatunkon belül elérhető.

Szerettünk volna olyan eszközt fejleszteni, amely segít a méhészektől származó adatok elemzésében és értelmezésében. Ennek érdekében létrehoztuk a digitális Kaptármérőt, amelynek segítségével mérhető a kaptárak súlya. A súly önmagában nem mond el semmit a kaptár állapotárol, ezért célunk az adatgyűjtés mellett az elemzés, hogy az adatok mellett minél több információt tudjunk meg a kaptárokról.

Ezzel a technológiával képesek vagyunk a méhcsaládokat jobban megérteni, és az adatokból meghatározni a kaptárak súlyváltozását. Az adatok elemzése lehetővé teszi számunkra, hogy jobban megértsük a méhek életciklusát és viselkedését, valamint az időjárási hatásokat és más külső tényezőket, amelyek befolyásolják a méhpopulációkat. Ezen adatok elemzése alapján lehetővé válik a termelékenység javítása, a méhcsaládok egészségének javítása és a termés minőségének növelése.

A digitális Kaptármérő rendkívül könnyen használható, és lehetővé teszi a méhészek számára, hogy valós időben nyomon kövessék a kaptárok súlyát. Az adatokat felhő alapú szervereken tároljuk, így könnyen és biztonságosan elérhetőek azok, akik szükségük van rájuk.
Célunk az, hogy az általunk gyűjtött adatok segítségével elősegítsük a méhészeti ipar fejlődését és hatékonyabbá tegyük azt. Hiszünk abban, hogy az adatok elemzése kulcsfontosságú a jövőbeli fejlesztések szempontjából, és hogy ez a technológiai előrelépés segítségével sokat tehetünk a méhek védelme és a méztermelés elősegítése érdekében.

sensor-bees

Gergely Dávid
ügyvezető, tulajdonos